Amec: leasing voor u op maat gemaakt

Bent u op zoek naar een mobiliteitsoplossing op korte of langere termijn, voor uzelf of uw medewerkers? Amec, dochteronderneming van de Fidenco Groep, verzorgt wagenverhuur, operationele en financiële leasing voor alle Fidenco verdelers en hun klanten. Hoe u ook uw wagenpark wenst te beheren, Amec heeft altijd een oplossing op maat van uw specifieke mobiliteitsbehoeften.

Amec NV

Bisschoppenhoflaan 519
2100 Antwerpen
Tel : 03/328 10 60
Fax : 03/ 328 10 75
E-mail : info@amec.be

Leasing op maat

Amec garandeert al ruim 30 jaar de mobiliteit van haar klanten, met doorgedreven maatwerk als grootste troef. We werken bank-onafhankelijk en met een sterke focus op u, de klant. Zo beheren we elk wagenpark – groot of klein – tot in de kleinste details. Ons streefdoel: tevreden klanten, die telkens weer voor Amec kiezen als het om hun mobiliteit gaat.

Alles onder één dak

Onderhoud, banden, carrosserieschade, glas, … U kunt voor alle diensten omtrent uw huur- of leasingwagen terecht op één adres: bij de dealer van uw keuze. Geen tijdverlies, geen doorverwijzingen. Wél een punctuele service voor uw comfort en tevredenheid.

Kortetermijnverhuur

Amec heeft een ruime vloot huurwagens ter beschikking, die u kunt huren in afwachting van een definitieve leasewagen of als mobiliteitsoplossing voor tijdelijke medewerkers. Ook hier staat maatwerk bij ons centraal. Want ook een tijdelijke oplossing moet een passende oplossing zijn.

Operationele leasing

Amec stelt u een leasingoplossing voor, waarbij ons team het volledige beheer van uw wagenpark voor zijn rekening neemt. Onderhoud, bandenwissels, schade en verzekeringen, brandstofbeheer, vervangwagens, pechbijstand, enz. worden door onze professionals voor u geregeld.

Financiële leasing

U kunt bij Amec ook terecht voor een leasingformule waarbij u of één van uw medewerkers op het einde van de leaseperiode eigenaar van het voertuig kan worden. We stellen u een contract op maat voor, dat u volgens uw wensen kunt uitbreiden met diensten zoals verzekering, onderhoud, banden, brandstof, pechbijstand en vervangwagens.

U bent nog geen Amec-klant?

U bent nog geen Amec-klant, maar wenst volledig vrijblijvend een offerte? Contacteer dan onze commerciële afdeling bij Fidenco: fleet@fidenco.be.

Zij bezorgen u zo snel mogelijk een op maat gemaakte leaseofferte.

Belangrijk om weten is dat Amec enkel werkt voor bedrijven, niet voor particulieren. Geef meteen ook alle gegevens van uw bedrijf mee, naar welk voertuig uw voorkeur uitgaat evenals de leaseformule. Onze commerciële afdeling zal zo snel mogelijk een afspraak met u maken om een aan uw bedrijf aangepaste offerte uit te brengen.

U bent reeds klant bij Amec?

Uw medewerkers hebben Amec voertuigen ter beschikking en u hebt praktische vragen met betrekking tot gebruik, facturatie, verlengen of aanpassing van een contract? Contacteer dan onze contract-administratie tijdens de kantoor-uren (03/328 10 60) of stel uw vraag op ons algemeen e-mailadres: info@amec.be. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Panne

Bij panne kan u altijd de bijstandsverzekeraar van de producent contacteren. De gegevens en contactnummers vindt u bij de boorddocumenten.

Heeft u in uw Amec-contract ook een onderhoudscontract. Dan kan u de Amec-bijstandsverzekeraar bereiken op het nummer : 0800/ 49053 voor pannes in België. Voor problemen in het buitenland kan u het nummer : 0032/ 27064100 gebruiken. Het zou kunnen dat in sommige landen u de interventie van de pechdienst dient voor te schieten. In dat geval rembourseert Amec de kosten bij uw terugkomst na voorlegging van de originele facturen.

Onze diensten zullen u zo vlug mogelijk weer mobiel maken door ofwel ter plaatse de wagen te herstellen of het voertuig af te slepen naar de dichtstbijzijnde merkengarage en het voorzien van alternatief vervoer.

Ongeval en schade

Een ongeval of schade met een Amec-voertuig dient binnen de 24 uur gemeld te worden, ook voor ongevallen zonder tegenpartij. Dit geldt ook voor glasschade. Gelieve het volledig en correct ingevulde aanrijdingsformulier te bezorgen aan onze dienst schade via e-mail : info@amec.be. In geval van onenigheid, lichamelijke schade of vluchtmisdrijf is een proces verbaal verplicht bij te voegen aan het volledig ingevuld aanrijdingsformulier.

De dienst schade zal op zijn beurt zo snel mogelijk het dossier behandelen en zorgen voor de aanstelling van de verzekeringen en de hersteller.

In geval van diefstal, brand of vandalisme neem onmiddellijk contact op met de politie voor vaststellingen en stel Amec onmiddellijk in kennis. Bezorg het Proces Verbaal binnen de 24 uur aan de Amec-schadedienst via e-mail : info@amec.be.

In geval van diefstal of verlies van inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest, sleutels en/of nummerplaat moet er onmiddellijk een attest van verlies worden opgesteld bij de politie. Bezorg Amec-contractadministratie zo vlug mogelijk het origineel attest, zodat onze zij de nodige documenten kunnen aanvragen.

Onderhoud en banden

Voor alle onderhoud en herstellingen aan het voertuig kan u terecht bij alle merkendealers in België, op voorwaarde dat uw Amec-contract de optie onderhoud en herstellingen voorziet. Gelieve u aan de voorschriften van de constructeur te houden voor wat betreft de onderhoudsintervallen. Maak tijdig een afspraak met de garage en controleer op regelmatige basis het olieniveau evenals het profiel en de spanning van de banden van de wagen.

De garage zal rechtstreeks contact opnemen met onze technische dienst voor alle kosten en facturatie.

Een vervangwagen kan u gratis ter beschikking gesteld worden indien de herstelling langer dan 24 uur in beslag zou nemen.

De volgende kosten vallen niet onder het onderhoudscontract: onderhoud en herstellingen die het gevolg zijn van oneigenlijk gebruik van het voertuig; onderhoud en herstellingen aan niet-oorspronkelijke accessoires; “zelf-veroorzaakte schade” zoals verkeerd tanken; het inwendig en uitwendig reinigen van het voertuig.

Ook voor het wisselen banden kan u terecht bij uw merkendealer, op voorwaarde dat bandenwissels zijn opgenomen in uw Amec-contract. Maak daarvoor een afspraak met de garage. Niet in elk contract zijn ook winterbanden inbegrepen. Indien er geen winterbanden in uw contract werden opgenomen en u wenst alsnog het voertuig te voorzien van winterbanden, contacteer dan eerst de Amec contractadministratie. Zij zullen dan zo snel mogelijk het contract aanpassen zodat het plaatsen van winterbanden ook op uw voertuig mogelijk wordt.

Einde contract

Als het contract zijn einddatum heeft bereikt dient u het voertuig terug te brengen bij onze diensten. Onze dienst remarketing zal het voertuig samen met u inspecteren op eventuele schade, zowel aan de binnen-als aan de buitenkant. Tegelijkertijd wordt de kilometerstand genoteerd.

Gelieve bij inlevering ervoor te zorgen dat het voertuig proper en vrij van schade is. Alle boordocumenten (inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest, onderhoudsboekje, handleiding en groene kaart) dienen zich in het voertuig te bevinden evenals de volledige set sleutels.